Pitchmark-13-årsjubileum_Sociala inlägg

Pitchmark firar 13 år av excellens

Pitchmark, en ledande tillverkare och leverantör av linjemarkeringsfärger, maskiner och tillbehör, firar sitt 13-årsjubileum inom sportgräsbranschen. Under den tiden har grundarna Mark och Sue Rodman skapat ett världsberömt varumärke för linjemärkning som har valts av fotbollsklubbar i Premier League och använts vid stora turneringar som VM och EM - samtidigt som de har behållit sina familjevärderingar som fortfarande är företagets kärna.

"Jag tror att branschen behövde en omskakning, och det gjorde vi verkligen" - Mark Rodman.

Pitchmark grundades 2010 och har kommit en lång väg från sin blygsamma början. För att komma igång med verksamheten startade paret sin verksamhet som en liten verksamhet som sålde ett begränsat sortiment av linjemärkningsprodukter från sin hemstad Bristol.

“Fröna såddes några år tidigare, och vi började med praktiskt taget ingenting”, säger Sue. “Verksamheten skapades mitt under en lågkonjunktur, och vi hade ingen tillgång till extern finansiering eller stöd.

“Det var verkligen inte lätt!”

Men med sitt engagemang för innovation, kvalitet och kundservice har Pitchmark vuxit till en global ledare i branschen, med ett brett utbud av produkter och tjänster för att möta de krävande behoven hos idrottsplatser runt om i världen. Mark och Sue lyckades vända sina inledande svårigheter till en betydande framgång för företaget i februari 2011, när de fick sin första utländska kund för 100 maskiner och färg.

Sönerna Tim och Darren anslöt sig till verksamheten kort därefter, och 12 år senare övervakar de nu företagets långsiktiga planering och dagliga verksamhet, tillsammans med familjevännen Jon Griffiths (Operations Director) och Lynne Collins (Finance Director), som arbetat länge för Pitchmark.

Pitchmark-teamet lämnade sin tidigare arbetsplats, Units 8 & 9, 2015.

“Första gången vi såg vår färg på TV var på en bar på Las Ramblas i Barcelona!” uttryckte Sue.

“Känslan av att se våra produkter användas på Camp Nou var fantastisk, och jag kan säga att den känslan av stolthet aldrig försvinner när vi fortfarande ser våra produkter användas över hela världen. Vi har verkligen gjort skillnad!”

År 2012 blev den snart populära
Ekoklubben
och
Eco Pro
spraymarkörer framgångsrikt på marknaden, och de följande 12 månaderna markerade verkligen början på något speciellt på Pitchmark. Mark och Sue byggde upp starka relationer över Atlanten och levererade färg och maskiner för linjemarkering till alla arenor inför FIFA Confederations Cup 2013 i Brasilien – deras första stora turnering sedan de båda startade företaget.

En turnering blev snabbt två bara ett år senare. Pitchmark återvände till Brasilien för att återigen leverera till alla arenor när FIFA World Cup 2014 i Brasilien stod i centrum.

“Under den tid vi har varit verksamma, och sedan vi startade Pitchmark, har jag sett branschen förändras och haft möjlighet att ta del av den”, säger Mark.

“Under de 30 år som föregick Pitchmarks start var sportgräsbranschen en otroligt stillastående bransch. Ingenting hade förändrats under den långa tidsperioden, och jag tror att branschen behövde en omskakning, och det gjorde vi verkligen.”

En av Pitchmarks främsta styrkor är dess engagemang i forskning och utveckling. Företaget satsar stort på att utveckla nya produkter och system som hjälper personalen på fotbollsplanerna att skapa de perfekta spelytor som varje vecka kan ses över hela världen.

Pitchmark lanserade officiellt branschens första
mobilapp för linjemarkering
där anläggningspersonal kan få tillgång till dimensioner för idrottsplaner och “hur man gör”-guider. Med över två och ett halvt tusen nedladdningar på både Apple och Google Play Stores fortsätter appen att vara en stor framgång och den används fortfarande på ett bra sätt idag. Förutom de miljömedvetna färgerna och maskinerna arbetade Mark med Reece Watson, före detta Groundsman på Arsenal Football Club, för att utveckla och lansera den ikoniska trehjuliga
Hybrid
sprutmarkör under 2017.

Vid tidpunkten för offentliggörandet åtnjuter Pitchmark en fantastisk framgång under
Pitchmark-koncernens
paraply, tillsammans med systerdivisionerna
Turfix
och
Total Amenity Supplies
och har nu över 25 anställda i Storbritannien och Europa.

Teamet erbjuder ett omfattande utbildningsprogram för kunder, vilket säkerställer att de har kunskap och färdigheter för att använda Pitchmarks produkter och utrustning på ett säkert och effektivt sätt. Detta backas upp av löpande teknisk support, vilket säkerställer att kunderna har tillgång till den hjälp och rådgivning de behöver när de behöver den.

Företaget tilldelades Queen’s Award For Enterprise 2019 för att ha uppvisat utmärkt tillväxt internationellt, och Mark tror att företagets engagemang för att “göra livet enklare för markpersonal” är anledningen till att varumärket fortsätter att växa från klarhet till klarhet.

“Som markchef kände jag att de system som fanns på plats, och bristen på stöd, hade en negativ inverkan på hur markpersonalen skötte sin verksamhet”, säger Mark. “Under årens lopp har vi gett branschen en skjuts framåt, och alla andra har varit tvungna att höja sitt spel på grund av det.

“Branschen befinner sig i ett mycket gynnsamt läge eftersom vi lämnar över till Tim, Darren, Jon och Lynne att fortsätta driva företaget framåt och uppnå våra mål.

“Det var vår passion att göra arbetslivet enklare för markpersonal, och det har vi lyckats med. Och styrelsen och det fantastiska teamet av medarbetare kommer att fortsätta att göra det”, förklarade Mark.

För mer information om företaget, inklusive chefsprofiler och historisk tidslinje, vänligen gå till vår
Om oss
sida.

Fler blogginlägg

Pitchmark Line Marking

FREE
VIEW