Pitchmark-13-Jaar-Verjaardag_Social-Post

Pitchmark viert 13 jaar uitmuntendheid

Pitchmark, een toonaangevende fabrikant en leverancier van belijningsverven, machines en accessoires, viert zijn 13e verjaardag in de sportgrasindustrie. In die tijd hebben oprichters Mark en Sue Rodman een wereldberoemd lijnmarkeringsmerk gecreëerd dat is gekozen door voetbalclubs uit de Premier League en wordt gebruikt op grote toernooien zoals de Wereldbeker en Europese Kampioenschappen - en dat alles met behoud van hun familiewaarden, die nog steeds de kern van het bedrijf vormen.

"Ik denk dat de industrie een shake-up nodig had, en dat hebben we zeker gedaan" - Mark Rodman.

Pitchmark werd opgericht in 2010 en heeft een lange weg afgelegd sinds zijn bescheiden begin. Om te beginnen begon het tweetal hun bedrijf als een klein bedrijf dat een beperkt assortiment lijnmarkeringsproducten verkocht vanuit hun woonplaats Bristol.

“De kiem werd een paar jaar eerder gelegd en we begonnen met vrijwel niets,” zei Sue. “Het bedrijf werd midden in een recessie opgericht en we hadden geen toegang tot externe financiering of ondersteuning.

“Het was zeker niet makkelijk!”

Echter, met hun toewijding aan innovatie, kwaliteit en klantenservice is Pitchmark uitgegroeid tot een wereldwijde leider in de industrie, met een breed scala aan producten en diensten om te voldoen aan de veeleisende behoeften van sportvelden over de hele wereld. Mark en Sue slaagden erin om hun aanvankelijke moeilijkheden om te zetten in een belangrijke coup voor het bedrijf in februari 2011, toen ze hun eerste overzeese klant voor 100 machines en verf binnenhaalden.

Zoons Tim en Darren voegden zich kort daarna bij het bedrijf en 12 jaar later houdt het tweetal nu toezicht op de langetermijnplanning en de dagelijkse activiteiten van het bedrijf, samen met familievriend Jon Griffiths (Operations Director) en Lynne Collins (Finance Director), die al lange tijd voor Pitchmark werkt.

Het Pitchmark team buiten hun vorige werkplek, Units 8 & 9, in 2015.

“De eerste keer dat we onze verf op tv zagen was in een bar in Las Ramblas in Barcelona!” Sue.

“Het gevoel om onze producten in Camp Nou in gebruik te zien was geweldig en ik kan je vertellen dat dat gevoel van trots nooit weggaat als we onze producten nog steeds in gebruik zien over de hele wereld. We hebben zeker een verschil gemaakt!”

In 2012 werd de al snel populaire
Eco Club
en
Eco Pro
spraymarkers met succes op de markt gebracht, en de volgende 12 maanden markeerden zeker het begin van iets speciaals bij Pitchmark. Mark en Sue bouwden sterke relaties op aan de overkant van de Atlantische Oceaan en leverden lijnmarkeringsverf en -machines aan alle stadions voor de 2013 FIFA Confederations Cup Brazilië – hun eerste grote toernooi sinds het tweetal het bedrijf startte.

Eén toernooi werden er een jaar later al snel twee. Pitchmark keerde terug naar Brazilië om opnieuw alle stadions te bevoorraden tijdens de 2014 FIFA World Cup Brazil.

“In de tijd dat we actief zijn en sinds we Pitchmark zijn begonnen, heb ik de industrie zien veranderen en de kans gehad om eraan deel te nemen, ” zei Mark.

“De 30 jaar voorafgaand aan de oprichting van Pitchmark was de sportgrasindustrie een ongelooflijk stagnerende industrie. Er was niets veranderd voor die lange periode en ik denk dat de industrie een shake-up nodig had, en dat hebben we zeker gedaan.”

Een van de sterke punten van Pitchmark is de toewijding aan onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf investeert veel in de ontwikkeling van nieuwe producten en systemen om het terreinpersoneel te helpen de perfecte speeloppervlakken te realiseren die elke week over de hele wereld te zien zijn.

Pitchmark lanceerde officieel de eerste
mobiele app voor belijning
voor terreinpersoneel om toegang te krijgen tot afmetingen van sportvelden en ‘how to’-gidsen. Met meer dan tweeënhalf duizend downloads in zowel de Apple Store als de Google Play Store is de app nog steeds een groot succes en wordt hij nog steeds goed gebruikt. Naast de milieubewuste verf en machines werkte Mark ook samen met Ex-Arsenal Football Club Head Groundsman, Reece Watson, aan de ontwikkeling en lancering van de iconische driewielige Hybrid Hybrid.
Hybrid
spray marker in 2017.

Op het moment van publicatie geniet Pitchmark van een fantastisch succes onder
De Pitchmark Group
samen met zusterdivisies
Turfix
en
Total Amenity Supplies
en heeft nu meer dan 25 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Het team biedt een uitgebreid trainingsprogramma voor klanten, zodat ze de kennis en vaardigheden hebben om de producten en apparatuur van Pitchmark veilig en effectief te gebruiken. Dit wordt ondersteund door voortdurende technische ondersteuning, zodat klanten toegang hebben tot de hulp en het advies dat ze nodig hebben wanneer ze het nodig hebben.

Het bedrijf werd in 2019 bekroond met de Queen’s Award For Enterprise voor uitstekende internationale groei en Mark gelooft dat de toewijding van het bedrijf om ‘het leven van het terreinpersoneel gemakkelijker te maken’ de reden is waarom het merk blijft groeien van kracht tot kracht.

Als groundsman had ik het gevoel dat de bestaande systemen en het gebrek aan ondersteuning een negatieve invloed hadden op de manier waarop groundsmensen hun werk deden,” zei Mark. “In de loop der jaren hebben we de industrie een boost gegeven en alle anderen hebben daardoor hun spel moeten verbeteren.

“De industrie bevindt zich in een gelukkige positie omdat we de teugels overdragen aan Tim, Darren, Jon en Lynne om het bedrijf verder te stimuleren en onze doelen te bereiken.

“Het was onze passie om het werk van het grondpersoneel makkelijker te maken en dat hebben we bereikt. En de raad van bestuur en het fantastische team van medewerkers zullen dat blijven doen,” verkondigde Mark.

Ga voor meer informatie over het bedrijf, inclusief profielen van directeuren en een tijdlijn van de geschiedenis, naar onze
Over ons
pagina.

Meer Blog Berichten

Pitchmark Line Marking

GRATIS
BEKIJK