Spray-vs-wiel-naar-wiel

Sproeien versus wiel-naar-wiel machines

Inleiding

In de wereld van moderne lijnmarkeermachines vallen twee populaire opties op: lijnspuitmarkeerders en wiel-naar-wiel markeerders. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste verschillen tussen deze twee machinetypes en de gevolgen die ze hebben voor uw behoeften op het gebied van lijnmarkering.

Je kunt de verschillen visueel zien aan de hand van de afbeeldingen hieronder, die onze
Klassiek wiel-naar-wiel
en Hybrid spuitbus.

Wiel-naar-wiel-lijnmarkeermachine

Voor wie de voorkeur geeft aan een klassieke aanpak, zijn wiel-tot-wiel markers een betrouwbare keuze. Deze machines gebruiken drie wielen, waarvan er zich één in een open verftank bevindt. Deze opstelling zorgt voor een consistent verfgebruik, ongeacht je loopsnelheid, omdat de hoeveelheid verf die wordt aangebracht hetzelfde blijft.

Deze markers hebben geen ingewikkelde elektronica en zijn meestal voordeliger geprijsd dan spray markers. Ze vereisen minimaal onderhoud en zijn eenvoudig genoeg voor iedereen in je club om te gebruiken. Door deze kwaliteiten passen ze uitstekend bij amateurclubs.

Het is belangrijk om te weten dat deze machines goedkoper zijn dan sprays, maar er is wel meer verf nodig om een veld te markeren, wat betekent dat ze op de lange termijn duurder kunnen zijn. Met onze transferverf kun je met 6,5 liter een volledig voetbalveld markeren.

Spuit-lijn-markeermachine

Spuitlijnmarkeerders zijn technischer en gebruiken een spuitmond, pomp en batterij om verf tussen twee randen of schijven te spuiten, zoals bij een sjabloon. Het sproeimechanisme resulteert in een dunne, gelijkmatige laag verf die het gras bedekt, wat zorgt voor heldere en sneldrogende lijnen met een minimaal verfverbruik.

Aangezien spuitmachines een constante verfstroom onderhouden, is uw loopsnelheid van invloed op de hoeveelheid verf die wordt aangebracht – loop sneller, gebruik minder verf; loop langzamer, gebruik meer verf. Je kunt ook van sproeier veranderen om een persoonlijk optimum te vinden tussen verfverbruik en loopsnelheid.

Het is de moeite waard om te weten dat spuitmachines meer onderhoud vragen, moeten worden opgeladen en iets meer expertise vereisen om effectief te werken. De superieure lijnkwaliteit is echter zeker de moeite waard. Vooral in combinatie met onze
Ecoline+
of Direct lijnmarkeringsverven kunnen deze machines tot zes voetbalvelden van ware grootte bedekken met slechts 10 liter verf, met een glans en lange levensduur op stadionniveau. Spray markers zijn de keuze bij uitstek voor professionals die op zoek zijn naar eersteklas resultaten.

Conclusie

Bij de keuze tussen sproei- en wiel-naar-wiel lijnmarkeermachines is het cruciaal om het onderscheid te kennen. Wiel-naar-wiel markeringen bieden een betrouwbare en eenvoudige oplossing, terwijl sproeimarkeringen geavanceerde precisie en kwaliteit bieden, zij het met enkele onderhoudsvereisten. Uiteindelijk hangt de keuze af van je specifieke eisen en het niveau van professionaliteit dat je nastreeft.

Onze machines

Welke stijl lijnmarker je ook kiest, we zijn ervan overtuigd dat we de juiste voor je hebben. Onze lijnmarkeerders worden gebruikt door zowel professioneel als amateur terreinpersoneel over de hele wereld.

Spuit

Wiel-naar-wiel

Neem contact met ons op

Onze experts in lijnmarkering staan altijd klaar om te helpen! Neem dus gerust contact met ons op en we helpen je graag met al je vragen.

Telefoon: +44 (0)1454 776666

E-mail: sales@pitchmark.com

Pitchmark Line Marking

GRATIS
BEKIJK