pitchmark-saudi-resa

Pitchmark stödjer partnertillväxt

Efter Pitchmarks framgångsrika medverkan i FIFA World Cup Qatar förra vintern har det Queen's Award-belönade företaget nyligen återvänt från Mellanöstern där teknisk support och utbildning kommer att hjälpa dess partners att på bästa sätt förbereda sig för nästa globala spektakel.

Pitchmarks VD Tim Rodman och verksamhetschef Jon Griffiths började sin resa på Saudiarabiens kust vid Röda havet, i Jeddah, och träffade partnern TASCO LLC på deras huvudkontor och i King Abdullah Sports City. Med hjälp av sin expertis inom både affärs- och teknikområden ville duon dela med sig av sina kunskaper till markunderhållspersonal, så att de kan skapa högkvalitativa planer som beundras av miljontals tittare under högprofilerade tävlingar som engelska Premier League, Champions League med mera.

Rodman och Griffiths fokuserade på teknisk utbildning och support med TASCO Turf Division Manager, Babiker Gatib, och resten av teamet på deras huvudkontor på tisdagen, innan de besökte Sports Citys träningsplaner utanför huvudstadion på onsdagen för utbildning och demonstrationer av linjemärkningsprodukter.

tim-produkt-demonstration-saudi-arabien
pitchmark-med-tasco-saudi-arabien

“Efter VM i Qatar var det ett nöje att samarbeta med Gatib och teamet igen, tillsammans med de sportfältsentreprenörer som deltog i våra utbildningstillfällen och produktpresentationer, i en personlig miljö”, säger Rodman.

“Det är förvånande hur ofta markpersonal använder hushållsfärger för att markera planer, trots deras föroreningar. Vårt mål var att lyfta fram de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med att använda Pitchmark Lumen koncentrat och Direct färdiga färger, samtidigt som vi visade upp de klara, skarpa linjer som producerades på planerna.”

På torsdagen tog paret den relativt korta flygresan till Riyadh där de återigen samarbetade med kollegorna på TASCO, men denna gång på den berömda King Fahd International Stadium – som var värd för den historiska niomålsthrillern mellan Paris Saint-Germain och Saudi All-Star XI, med både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, i januari förra året. Dessutom deltog entreprenörer för markskötsel och delegater från idrottsministeriet.

“Som ett resultat av våra erfarenheter av att arbeta i GCC-länder och den information vi gav på tisdagen var det viktigt för oss att tillämpa våra erfarenheter och utbilda personalen i en annan praktisk miljö”, säger Rodman.

“En av de saker vi tittade på var hur färg överförs till bladet och hur dess egenskaper påverkar dess prestanda. I Mellanöstern skiljer sig varmväxande gräs, som Bermuda och Paspalum, mycket från det kallväxande fleråriga rajgräset här i Storbritannien på grund av sina breda blad och platta ytor.

“Vi jämförde skillnaderna i färgapplicering från vår klassiska transferhjulsmarkör till vår Hybrid spray line-markör, och hur färgen sitter på det varma gräset inne på arenan.

Efter att ha genomfört framgångsrika utbildningstillfällen i Jeddah och Riyadh reste Pitchmark till Dubai, Förenade Arabemiraten, för att erbjuda ytterligare produkthjälp, men den här gången till personalen och teamet på Polyclean LLC. Förutom den tekniska utbildningen och produktsupporten gav Rodmans och Griffiths resa också Pitchmark en fantastisk möjlighet att bättre förstå sina partners och entreprenörers behov och utmaningar inom branschen.

“Vårt primära fokus låg på noggrannhet, konsekvens och användarvänlighet. Med Pitchmarks LineFix kan markunderhållsteam enkelt se till att deras planer är konsekvent markerade och underhålls enligt en hög standard. Detta kommer att hjälpa entreprenörer och personal att skapa idrottsplatser av enastående kvalitet, som kan matcha eller till och med överträffa de standarder som satts i väst”, säger Rodman.

Resan var en stor framgång för Pitchmark, eftersom de kunde stärka sina relationer med sina partners och entreprenörer i regionen, samtidigt som de expanderade sin verksamhet till nya territorier. Det är ett bevis på kvaliteten hos Pitchmarks produkter och deras engagemang för att tillhandahålla exceptionell kundservice.

Fler blogginlägg

Pitchmark Line Marking

FREE
VIEW