Spray-vs-hjul-till-hjul

Spray mot hjul-till-hjul-maskiner

Inledning

I världen av moderna linjemarkeringsmaskiner finns det två populära alternativ: spraylinjemarkerare och hjul-till-hjul-markerare. I den här artikeln utforskar vi de viktigaste skillnaderna mellan dessa två maskintyper och vad de innebär för dina behov av linjemarkering.

Du kan se skillnaderna visuellt med bilderna nedan, som belyser vår
Klassiska hjul-till-hjul
och Hybrid spraymarkör.

Hjul-till-hjul-linje-märkningsmaskin

För dem som föredrar ett klassiskt tillvägagångssätt är hjul-till-hjul-markörer ett pålitligt val. Dessa maskiner har tre hjul, varav ett är placerat inuti en öppen färgtank. Denna inställning säkerställer en konsekvent färganvändning oavsett din gånghastighet, eftersom mängden färg som appliceras förblir densamma.

Dessa markörer har ingen komplex elektronik och är vanligtvis mer budgetvänliga jämfört med spraymarkörer. De kräver minimalt underhåll och är tillräckligt enkla för att alla i klubben ska kunna använda dem. Dessa egenskaper gör att de passar utmärkt för gräsrotsklubbar.

Det är viktigt att notera att dessa maskiner är billigare än sprayer, men kräver mer färg för att markera en spelplan, vilket innebär att de kan vara dyrare på lång sikt. Med vår Transfer-färg kan du förvänta dig att markera en fullstor fotbollsplan med 6,5 liter.

Maskin för märkning av spraylinjer

Spraylinjemarkörer är mer tekniska och använder munstycke, pump och batteri för att spraya färg mellan två kanter eller skivor, som när man använder en stencil. Sprutmekanismen resulterar i ett tunt, jämnt färgskikt som täcker gräset, vilket ger ljusa och snabbtorkande linjer med minimal färgförbrukning.

Eftersom sprutmaskiner har ett konstant flöde av färg påverkar din gånghastighet mängden färg som läggs ner – gå snabbare, använd mindre färg; gå långsammare, använd mer färg. Du kan också byta munstycke för att hitta en personlig sweet spot mellan färgförbrukning och gånghastighet.

Det är värt att notera att sprutmaskiner kräver en högre grad av underhåll, behöver laddas och kräver lite mer expertis för att fungera effektivt. Den överlägsna linjekvaliteten är dock väl värd besväret. Särskilt i kombination med vår
Ecoline
eller Direkt linjemarkeringsfärger kan dessa maskiner täcka upp till sex fullstora fotbollsplaner med bara 10 liter färg, vilket ger en briljans och livslängd på stadionnivå. Spraymarkörer är det bästa valet för yrkesverksamma som vill ha förstklassiga resultat.

Slutsats

När det gäller att välja mellan spray- och hjul-till-hjul-linjemarkeringsmaskiner är det viktigt att förstå skillnaderna. Hjul-till-hjul-markörer erbjuder en pålitlig och enkel lösning, medan spraymarkörer ger avancerad precision och kvalitet, om än med vissa underhållskrav. I slutändan beror valet på dina specifika krav och den nivå av professionalism du söker.

Våra maskiner

Oavsett vilken typ av linjemarkör du väljer är vi övertygade om att vi har den rätta för dig. Våra linjemarkörer används av både professionella och amatörmässiga markpersonal över hela världen

Spray

Hjul-till-hjul

Kontakta oss

Våra experter på linjemarkering finns alltid till hands för att hjälpa till! Så tveka inte att höra av dig så hjälper vi dig gärna om du har några frågor.

Tfn: +44 (0)1454 776666

E-post: sales@pitchmark.com

Pitchmark Line Marking

FREE
VIEW